Aan het einde van haar revalidatietraject voor chronische pijn kreeg Ineke (36) het advies om contact te zoeken met een maatschappelijk werker. “Daar had ik nog niet eerder over nagedacht, maar het leek me inderdaad prettig als mijn man en ik bij iemand terecht konden met ons verhaal en dat diegene ons ook kon helpen bij praktische zaken”, vertelt Ineke.
Meer begrip voor elkaar
Ineke maakte een afspraak bij De Kern en voerde samen met haar man een aantal gesprekken bij Manon en Peter. Omdat de communicatie tussen Ineke en haar man soms wat stroef verliep, werd daar ook extra aandacht aan besteed. Ineke: “Door de gesprekken kregen we meer inzicht in ons eigen én in elkaars gedrag en gevoelens.” Ineke en haar man begrijpen elkaar nu veel beter. “Als je weet waarom de ander zich gedraagt zoals hij of zij zich gedraagt, is het makkelijker om liever voor elkaar te zijn. Dat scheelt veel gedoe en narigheid.” Ook leerden ze anders omgaan met ruzies door het direct uit te praten in plaats van lang boos blijven en elkaar negeren. Ruzies duren nu veel korter.
Niet graven in het verleden
Ineke heeft er heel bewust voor gekozen om niet te starten met een traject bij een psycholoog. “Graven in het verleden zou me teveel energie kosten en teveel ontregelen,” zegt Ineke. De gesprekken met maatschappelijk werkers Manon en Peter ervaarde ze als prettig en helpend. “Precies wat ik nodig had!”
Eenvoudiger en leuker leven
Ineke benadrukt dat je niet altijd diepgaande gesprekken over je jeugd hoeft te voeren als je ergens hulp bij zoekt: “De gesprekken met maatschappelijk werk zijn heel coachend en praktisch, juist dat is de kracht. Het maakt je leven eenvoudiger en leuker!”
De gebruikte naam van de persoon in dit interview is niet haar echte naam. De persoon op de foto is niet degene uit het interview.